Ανοικτό ενδεχόμενο να προχωρήσει η σταδιακή μονιμοποίηση των 2.500 εποχικών υπαλλήλων, άφησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αιτιολογώντας την κυβερνητική πρόθεση μονιμοποίησης αυτών των υπαλλήλων είπε ότι « η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια κουβέντα, είναι μια κατάσταση που είναι παρούσα, είναι σοβαρή και πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Έχουμε θέληση και διάθεση. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια πατριωτική δουλειά για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, ώστε οι δήμοι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν τα όρια ευθυνών τους. Ακόμη, επισήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα απαιτούνται για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης ενίσχυσης των δήμων και των συνδέσμων τους με τους απαραίτητους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η ΕΕ της ΚΕΔΕ , η αρμόδια Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, πρόεδροι Περιφερειακών Ενώσεων κ.α

Πηγή: Προανήγγειλε μονιμοποίηση 2.500 εποχικών υπαλλήλων ο Χαρδαλιάς