Β.Πούτιν-Α.Λουκασένκο

Μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για την οργάνωση του πραξικοπήματος στη Λευκορωσία, το οποίο προέβλεπε τη δολοφονία του ηγέτη της Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας θα συναντηθεί στη Μόσχα με τον Ρώσο ηγέτη. 

Συγκεκριμένα οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες στη Μόσχα στις 22 Απριλίου.

Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι οι ηγέτες θα μπορούσαν να εγείρουν ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, παρόλα αυτά να τονίσουμε πως υπάρχουν πολλές φήμες για ένωση των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών προγραμματίζεται «να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων  και συμμαχίας Ρωσίας-Λευκορωσίας, καθώς και προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο του κράτους της Ένωσης».

Από την πλευρά της, η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας σημείωσε ότι η κοινή ανταπόκριση στις τρέχουσες προκλήσεις και απειλές, η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με διεθνή προβλήματα, η κατάσταση στην περιοχή ήταν μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Αναμένεται επίσης να συζητηθεί η συνεργασία για την καταπολέμηση του COVID-19 και περαιτέρω βήματα για την αποκατάσταση της πλήρους επικοινωνίας μεταφορών.

«Οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν την τρέχουσα ατζέντα των σχέσεων Λευκορωσίας-Ρωσίας, εστιάζοντας σε επίκαιρα ζητήματα του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ άλλων ως συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών», ανέφερε.

Πηγή: Έκτακτη συνάντηση Β.Πούτιν-Α.Λουκασένκο σήμερα – Θα υπάρξει ένωση της Λευκορωσίας με τη Ρωσία;