Αθηνά Λινού

Το άνοιγμα της εστίασης με αυστηρά μέτρα προτείνει η Αθηνά Λινού. Μιλώντας στον Alpha 98.9 επεσήμανε ότι μπορεί να ανοίξει η εστίαση άμεσα και με αυστηρότητα στη χρήση μάσκας, μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται μοριακό τεστ κάθε τρεις μέρες στους εργαζόμενους, ενώ θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση αποστάσεων.

Η ίδια είπε ότι δεν θα άνοιγε τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Για το Πάσχα επεσήμανε ότι θα μπορούσε να ανοίξει η μετακίνηση εκτός νομού με σύνεση, με αποστάσεις και μόνο με συγγενείς στις αυλές.

Μιλώντας στην Αυγή τις περασμένες μέρες σημείωσε ότι η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει και άμεσα, αλλά υπό δύο βασικούς όρους.

Ο πρώτος όρος είναι να λειτουργεί αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, με τραπέζια που θα βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 2 μ. μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις, που θα χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα μόνο από μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ο δεύτερος όρος είναι να μπορούν να εργάζονται τόσο στην κουζίνα όσο και ως σερβιτόροι μόνο άτομα τα οποία ελέγχονται με μοριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Το θέμα του τουρισμού είναι ευρύτερο και θα εξαρτηθεί τόσο από το είδος και τον όγκο των επισκεπτών όσο και τις οδηγίες και απαγορεύσεις που θα εισαχθούν σε διεθνές επίπεδο.

Πάντως είναι πολύ βασικό να υπάρχει συστηματικός υγειονομικός έλεγχος τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επισκέπτες, συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαχείρισης πιθανού κρούσματος και τρόπων προστασίας κάθε επισκέπτη,

καθώς και πρωτόκολλο καθαρισμού, απολυμάνσεων του χώρου και φυσικού αερισμού (κυρίως κατά την αλλαγή φιλοξενούμενων).

Πηγή: Αθηνά Λινού: Άμεσα να ανοίξει και με αυστηρότητα η εστίαση