Λάρισα

Γονέας από τη Λάρισα κατήγγειλε πως αστυνομικοί με πολιτικά επιτέθηκαν στην ανήλικη κόρη του και φίλους της, ενώ μάλιστα ένας ανήλικος κατέληξε με σπασμένο χέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταγγελία έγινε μόνο σε τοπικό ιστότοπο κι όχι στην Αστυνομία, διότι ο γονέας, όπως αναφέρει, πιστεύει πως δεν θα εισακουστεί.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα πάντα με τον γονέα, στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου Λάρισας στις 30 Μαρτίου στις 20:30, όταν η κόρη του με δύο φίλες της και δύο φίλους περικυκλώθηκαν από ενήλικα άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά, χωρίς να τους συστηθούν, θαμπώνοντάς τους με φακούς στο πρόσωπο και αρχίζουν να τους διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα παιδιά πανικοβλήθηκαν καθώς θεώρησαν πως έπεφταν θύματα ληστείας, ενώ το ένα αγόρι της παρέας στην προσπάθειά του να φύγει, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς με λαβές και «τον έριξαν με τρικλοποδιά στο έδαφος».

«Τρία – τέσσερα ενήλικα άτομα έπιασαν από το λαιμό και στη συνέχεια έριξαν βίαια στο έδαφος ένα 13χρονο. Αποτέλεσμα;

O 13χρονος συμμαθητής της κόρης μου στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και τα υπόλοιπα 4 παιδιά σε κατάσταση σοκ, να τρέχουν, να φωνάζουν βοήθεια και να αναζητούν καταφύγιο στα πέριξ του πάρκου εμπορικά καταστήματα.

Εκ των υστέρων και προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα παιδιά, τους δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί» τονίζει ο γονέας.

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως το παιδί πονούσε και δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά στο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση.

«Οι γονείς πήγαν άμεσα το παιδί στο Νοσοκομείο όπου και του τοποθετήθηκε γύψος. Το παιδί μου όπως και τα υπόλοιπα παιδιά είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Η κόρη μου χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή της εμπλοκής και της ακινητοποίησης του συμμαθητή της και αναζητά το λόγο» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην σχετική καταγγελία.

Πηγή: Λάρισα: Καταγγελία γονέα για επίθεση αστυνομικών κατά ανηλίκων