Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να ανοίξουν οριζόντια όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας θα παραμείνει στα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος), τα outlets, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου προχώρησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «για ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στη Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Πηγή: Κορονοιός – Λιανεμπόριο: Σε ποια καταστήματα παρατείνεται το λουκέτο