Χαρδαλιάς

Η κοινωνία βράζει, η οικονομία έχει βυθιστεί ανυπολόγιστη ζημιά και ταυτόχρονα… τα κρούσματα αντί να πέφτουν αυξάνονται ραγδαία.

Οι ανεξάρτητοι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης, αλλά εσχάτως και ο Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζουν πως όσο η χώρα παραμένει σε lockdown η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιτρέψει άμεσα στους πολίτες να βγουν έξω.

Υπό αυτό το πλαίσιο η επιτροπή συνεδριάζει σήμερα από τις 13:00 ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιο τρόπο δύνανται να ανοίξουν οι εμπορικές δραστηριότητες, τα σχολεία και να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Πληροφορίες λένε ότι μερίδα λοιμωξιολόγων εκτιμά ότι απαιτείται αναβολή μίας εβδομάδας για την λήψη αποφάσεων, για να υπάρξει πιο καθαρή εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα,

ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες, οι οποίες δεν επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, δεδομένου ότι η παρατεταμένη καραντίνα δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

Ήδη από νωρίς το πρωί σήμερα αρκετοί «ειδικοί» εμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις και ζήτησαν να κάνουμε «υπομονή» και πως έχουμε «λίγες κρίσιμες ακόμη εβδομάδες μπροστά μας», μάλιστα κάποια ζήτησαν να «θυσιάσουμε» και το Πάσχα.

Πηγή: Lockdown: Στις 6 οι ανακοινώσεις από τον Ν.Χαρδαλιά – Παράταση λένε οι «ειδικοί», «άνοιγμα» υποσχέθηκε η κυβέρνηση