Δ.Κουτσούμπας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επανέλαβε το αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ενώ τόνισε πως

«ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη Δημόσια Υγεία της χώρας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς.

Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας

Με το πέρας της συνάντησής του με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στον Έβρο από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, γιατί σε όλη την Ελλάδα ζούμε κρίσιμες, τραγικές στιγμές θα έλεγα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Αναφερόμενος στις ευθύνες της κυβέρνησης επανέλαβε το αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας «έτσι ώστε αμέσως να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα με πολύ περισσότερες κλίνες, με ΜΕΘ, με γιατρούς, με νοσηλευτές».

«Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη Δημόσια Υγεία της χώρας», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά και την Αλεξανδρούπολη:

Λείπουν γιατροί και νοσηλευτές

«Λείπουν γιατροί, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό, γίνονται συγχωνεύσεις ή κλείνουν κάποιες κλινικές, όπως η χειρουργική ή άλλες κλινικές. Κι από αυτή τη σκοπιά, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεται στην κατάρρευση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, θα περιμένουμε να φτάσει και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκεί;

Ήδη από το προηγούμενο κύμα πανδημίας είχε κορεστεί πάρα πολύ η κατάσταση, όπως μας είχαν εντοπίσει. Τον Ιούλιο ήμουν ξανά πάλι εδώ και είμαι γνώστης των προβλημάτων, όπως και η Κομματική Οργάνωση, όλο το επιτελείο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ.

Καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στο λαό του Έβρου, κοντά στο λαό της Θράκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να αξιοποιηθούν όλα τα διεθνώς διαθέσιμα εμβόλια

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών «με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα,

με στελέχωσή τους με νοσηλευτές και γιατρούς που να κάνουν τα εμβόλια και βεβαίως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, για να προχωρήσει γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολοήμερης περιοδείας στον Έβρο, ο κ. Κουτσούμπας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.Θ.,

Βασίλη Μαυρίδη, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και τον οικισμό του Απαλού όπου θα συναντηθεί με επιτροπή πλημμυροπαθών

και θα συμμετέχει σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές από τον νομό Έβρου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη.

 

Πηγή: Δ.Κουτσούμπας: «Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού»