Πολλοί άνθρωποι έμειναν άστεγοι μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, με αποτέλεσμα αρκετοί να φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA sτις 24 Μαρτίου έλαβαν ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να εγκαταλείψουν τα προσωρινά καταλύματά τους και να παραδώσουν τα κλειδιά. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες δεν έχουν εναλλακτική.

«Παρήλθαν δύο και πλέον έτη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής. Η Στρατιωτική Υπηρεσία εκτίμησε ότι η παρασχεθείσα βοήθεια προς τους πληγέντες υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο μετά την καταστροφή […] Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκε οι διαμένοντες στο μοτέλ του ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα να παραδώσουν τα οικήματα το αργότερο μέχρι τα Μέσα Απριλίου» αναφέρει το έγγραφο.

Ο κάτοικος της περιοχής Νίκος Τσίπας μίλησε για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει αυτός και η οικογένειά του. «Κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να κινηθούμε όπως θα έπρεπε» είπε.

Οι κάτοικοι ζητούν μια μικρή παράταση προκειμένου να μπορέσουν να βρουν άλλο κατάλυμα ή να ολοκληρωθούν οι εργασίες των καμένων σπιτιών τους.

 

Πηγή: Μάτι: Βγάζουν από τις κατασκηνώσεις τους πυρόπληκτους (βίντεο)