Βρισκόμαστε στο παρά πέντε πιθανών επικινδύνων εξελίξεων σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς σήμερα θα έχουμε της έκτακτη σύγκλιση του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου.

Εκεί θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στα ελληνοτουρκικά, ενώ  οι Τούρκοι στρατηγοί και ναύαρχοι αναμένουν σαφείς οδηγίες για το επόμενο διάστημα.  

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Τουρκία. Τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η καταπολέμηση της ”τρομοκρατίας”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu αναμένεται να κάνει παρουσίαση σχετικά με τις διερευνητικές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.  Επιπλέον, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι δραστηριότητες του τουρκικού στρατού στη Λιβύη και το ζήτημα της Συρίας και άλλα περιφερειακά και εθνικά θέματα ασφαλείας. 

Όπως αναφέρei καθημερινά το Πενταπόσταγμα, οι Τούρκοι ενδεχομένως να προβούν σε πιθανή πρόκληση στην θαλάσσια και εναέρια περιοχή Αιγαίου–Ανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να καταστίσουν κάτι παραπάνω από σαφές, ότι διεκδικούν ΑΟΖ (Καστελόριζο), ή πετρέλαια σε Κύπρο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για την δημιουργία τυχόν προκλήσεως. Επισημαίνεται σε ότι το  τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο της χώρας όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Οι Τούρκοι έχουν καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ένα νοσηρό κλίμα κατά της Ελλάδος, προβάλλοντας τις δικές τους παράλογες απαιτήσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλούν ξεδιάντροπα μιλώντας δήθεν για «ελληνική προκλητικότητα» σε σχέση με την επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Πηγή: Έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σήμερα στη Τουρκία – Ετοιμάζουν νέα πρόκληση;