Μιχαήλ Μισούστιν

Αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση και τις εκδηλώσεις στην Αθήνα για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, κατευθύνθηκε στο Άγιον Όρος.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έφτασε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και έφυγε αμέσως για το Άγιον Όρος, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες,

θα επισκεφτεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου θα μείνει για δύο διανυκτερεύσεις, όπως και τη Μονή Φιλοθέου όπου πραγματοποιούνται έργα συντήρησης, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματοδοτεί ο ίδιος και ο αδελφός του.

Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στο Άγιον Όρος ο Μισούστιν. Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε επισκεφτεί και πάλι τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα και τη Μονή Φιλοθέου, ενώ τους δώρισε και υγειονομικό υλικό, βοηθώντας σημαντικά το έργο των ιερωμένων.

Αύριο Σάββατο, ο Μισούστιν θα πάει με ταχύπλοο στη Θάσο, στο μετόχι της Μονής Φιλοθέου, το γυναικείο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που βρίσκεται έξω από το χωριό Θεολόγος.

Το Λιμενικό είχε αυξήσει την παρουσία του για προληπτικούς λόγους, ενώ έχουν μεταφερθεί και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τέσσερα οχήματα, τα οποία θα παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα διαρκέσει η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στη Χερσόνησο του Άθω.

 

Πηγή: Μιχαήλ Μισούστιν: Μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου επισκέπτεται το Άγιον Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός