Συγκεκριμένα με λαμπρότητα αναδεικνύει τα 200 έτη από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, μέσω των φωτισμών δύο περίοπτων κτιρίων της μεγαλύτερης μητρόπολης του Νοτίου Ημισφαιρίου, το γενικό προξενείο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, από κοινού με την ελληνική κοινότητα της πόλης και υπό την καθοδήγηση της πρεσβείας της Ελλάδας στην Μπραζίλια.

Αναλυτικότερα, το κτίριο της Ένωσης Βιομηχάνων του Σάο Πάολο (FIESP) θα φωτιστεί με θέαμα ελληνικών παραστάσεων και την ελληνική σημαία μας από τις 19:00 της 25ης Μαρτίου έως τις 06:00 της 26ης Μαρτίου.

Επίσης, σε αναγνώριση της φετινής επετείου, η πολιτειακή κυβέρνηση του Αγίου Παύλου θα φωτίσει ανήμερα της εθνικής επετείου, την 25η Μαρτίου, με τα εθνικά μας χρώματα το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, την Πινακοθήκη του Σάο Πάολο.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σάο Πάολο Στέλιος Χουρμουζιάδης, περιληπτικά αναφέρει προς τους ομογενείς μας στον Άγιο Παύλο: «Ο εορτασμός των 200 χρόνων από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας μάς υπενθυμίζει τα συστατικά στοιχεία του έθνους μας – αγάπη για την ελευθερία, ηρωισμό, επιμονή, ευφυΐα, σεβασμό και περηφάνεια για τον πολιτισμό μας».

Πηγή: 25η Μαρτίου: “Ντύνονται” στα γαλανόλευκα δύο λαμπρά κτίρια της Βραζιλίας