Στα ύψη παρέμειναν για ακόμη μία ημέρα τα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στα όριά τους τα νοσοκομεία, προχωρά η επίταξη

Ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του αδιάκοπα, με τα νοσοκομεία να βρίσκοντα στα όριά τους και την Αττική να παραμένει στο «στόχαστρο» της πανδημίας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, σε εφαρμογή έχει τεθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών στην Αττική, προκειμένου να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η διαδικασία της επίταξης έχει ξεκινήσει, καθώς τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών εκδίδονται από το υπουργείο Υγείας και διεκπεραιώνονται από την αστυνομία.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος οι γιατροί, μόλις πάρουν στα χέρια τους το συγκεκριμένο έγγραφο, μέσα στα επόμενα 24ωρα καλούνται να μεταβούν στο νοσοκομείο που αναφέρεται.

Παραμένουν στα ύψη τα κρούσματα, απομακρύνεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Οι ειδικοί δεν παύουν να κρούουν «καμπανάκια» για την πορεία της πανδημίας. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προειδοποίησε σήμερα ότι διανύουμε την «εβδομάδα της κορύφωσης (22-25/03)».

«Διάγουμε μια τελευταία εβδομάδα που θα αυξάνονται τα κρούσματα» όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτίμησε πως θα είναι δύσκολο να πάμε σε άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Σε ό,τι αφορά τη σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown, από σήμερα, Δευτέρα (22/03), επαναλειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ενώ ανοίγουν και πάλι πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της αγοράς, τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα βάζουν «φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, απομακρύνεται το σενάριο του ανοίγματος της αγοράς από τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Όπως είπε, είναι απαραίτητες μερικές ημέρες, προκειμένου να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που ανοίγουν από σήμερα.

Πηγή: Κορονοϊός: 1.707 κρούσματα και 69 νέοι θάνατοι σήμερα στην χώρα μας