συνταξιούχο αστυνομικό

Στην σύλληψη ενός συνταξιούχου αστυνομικού προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Λάρισα, ο οποίος παρίστανε τον μάγο και έλυνε μάγια.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας επέβαλε κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών στον 55χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται πως εξαπάτησε δύο αδέλφια Λαρισαίων

Αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους βοηθήσει υποτίθεται να ξεπεράσουν προβλήματα τα οποία οφείλονταν στην… «επίδραση μαγείας».

Ο κατηγορούμενος για να αποσπά χρήματα από τον 66χρονο και την ευκολόπιστη 50χρονη αδελφή του τους ανήγγειλε «διάφορα κακά» τα οποία υποτίθεται θα συνέβαιναν σε «προσφιλή τους πρόσωπα» και για τον λόγο αυτόν

«τσέπωνε» χρήματα, ενώ τους διέθετε διάφορα φυλακτά και αυτοσχέδια σκευάσματα («μαντζούνια») τα οποία προμηθεύονταν από μια άγνωστη στην πραγματικότητα γυναίκα την οποία έλεγαν «Πηνελόπη».

Γυναίκα την οποία επικαλούνταν μονίμως ο αστυνομικός ως αυτή που θα έλυνε τα μάγια και η οποία «διαδέχθηκε» μια γερόντισσα που επίσης έλυνε τα μάγια, αλλά με θρησκευτικό τρόπο. Η μοναχή πέθανε αλλά όταν ανέλαβε δράση η «Πηνελόπη», τότε η ταρίφα αυξήθηκε.

Πλήρωσε 30.000 ευρώ για μια ξιφολόγχη

Η 50χρονη Λαρισαία πείστηκε σε τέτοιο βαθμό που, προκειμένου να μην πάθουν κάποιο κακό συγγενικά της πρόσωπα, έφτασε στο σημείο να αγοράσει μια ξιφολόγχη πληρώνοντας 30.000 ευρώ γιατί «θα την προστάτευε περισσότερο από την κακή ενέργεια», ξιφολόγχη την οποία έκρυψε στην αυλή της.

Από το 2010 έως το 2013 που η 50χρονη κατήγγειλε την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ο αστυνομικός απέσπασε τμηματικά 230.000 ευρώ σε μετρητά,

ενώ σε 24.000 ευρώ ανερχόταν η αξία των «διαβασμένων» χρυσαφικών που της ξάφρισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος φαίνεται πως απέσπασε άλλες 20.000 ευρώ από τον αδελφό της 50χρονης.

Από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας απορρίφθηκε η αίτηση αναβολής που κατέθεσε ο συνήγορος του 55χρονου αστυνομικού, ως ανυποστήρικτη και έτσι επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση του

Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε επιβάλλει στον κατηγορούμενο για απάτη αστυνομικό, κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών.

 

Πηγή: Λάρισα: Χειροπέδες σε συνταξιούχο αστυνομικό που παρίστανε τον… μάγο