Νέο φάκελο για δύο νέες περιπτώσεις γνωστών ηθοποιών που έχουν δημόσια καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση ακόμη και για απόπειρα βιασμού -αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος- ανοίγει από σήμερα και επίσημα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για το λόγο αυτό, ως πρώτος μάρτυρας για τις εν λόγω υπό διερεύνηση υποθέσεων καταθέτει σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να παραδώσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχουν περιέλθει στη διάθεσή του.

Ο κ. Μπιμπίλας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, κλήθηκε να εισφέρει στο έργο της Δικαιοσύνης καταθέτοντας τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών και στις οποίες περιγράφονται αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελικό λειτουργό ποινικά αξιοποιήσιμες καταγγελίες, που απέχουν από το να παραγραφούν και να τεθούν στο αρχείο, με πρωταγωνιστές γνωστούς στο ευρύ κοινό ηθοποιούς, οι οποίοι κατονομάζονται ως δράστες κακοποίησης, σεξουαλικής και μη. Να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί σε υπομνήματα τους στο ΣΕΗ, αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα, από προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Παράλληλα, ο μάρτυρας αναμένεται να υποβάλλει και στοιχεία που ενδεχομένως έχει στη διάθεση του το Σωματείου για την υπόθεση του Δημ. Λιγνάδη. Τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν αρμοδίως στην 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία πλέον χειρίζεται την έρευνα για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πηγή: Κατάθεση Μπιμπίλα – Νέος φάκελος για δύο περιπτώσεις γνωστών ηθοποιών