Εύοσμος

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι κάτοικοι του Ευόσμου μαζεύτηκαν σήμερα Δευτέρα έξω από το δημαρχείο της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για το lockdown, αλλά και τις πληροφορίες περί δημιουργίας hot spot αλλοδαπών. 

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου μιλώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις κινητοποιήσεις, ο κόσμος έχει εξαντληθεί από την πολύχρονη καραντίνα και τώρα ξαφνικά ήρθε ένα αυστηρότερο lockdown το οποίο περιορίζει περαιτέρω τη ζωή όλων.

«Κάποια στιγμή ο κόσμος είναι λογικό να αντιδράσει. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση όλων αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα ούτως ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση αυτών των μεταλλάξεων. Στην ουσία, για 11-12 κρούσματα ο Δήμος κλείνει για να μην εκτεθούν περαιτέρω οι μεταλλάξεις», τόνισε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας πως 9 αριθμός κρουσμάτων στον δήμο είναι καλύτερος σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων τα οποία εντός του δήμου έχουν κλείσει και γίνονται τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Μανδαλιανός είπε πως 

«ακόμα και τα παιδιά που είναι να πάνε σε εκπαιδεύτρια εκτός δήμου, είτε είναι ιδιωτικά είτε σε διπλανό Δήμο, δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε, θα υπάρξει τηλεκπαίδευση για αυτά και ζητάμε κατανόηση».

Σχετικά με τις φήμες περί εγκατάστασης αλλοδαπών στην περιοχή ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά καθώς «ανήκουν στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας».

«Οποίος διέσπειρε αυτές τις φήμες θα θερίσει μηνύσεις γιατί είναι ψευδείς ειδήσεις που αναστατώνουν τον κόσμο και την ήδη άσχημη ψυχολογική του κατάσταση».

Όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, «βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά.

«Δεν μπορεί να ισχύσει ένα τέτοιο μετρό σε έναν μεγάλο αστικό ιστό όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνορεύει με άλλους τρεις δήμους με κεντρικές αγορές, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις από καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους
.

Πηγή: Εύοσμος: Κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για 3η συνεχόμενη μέρα για τo lockdown και για τη δημιουργία hot spot αλλοδαπών