Όλος ο πλανήτης περιστρέφεται πλέον γύρω από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τον τρόπο που θα το αποκτήσουν, όμως υπάρχει μία χώρα που τα απορρίπτει ως επικίνδυνα.

Ο λόγος για την Τανζανία, ο πρόεδρος της οποίας παραδίδει στη διεθνή κοινότητα, στοιχεία σχετικά με τον κορωνοϊό, που θεωρούνται ελλιπή και ψευδή.

Είναι χαρακτηριστικό, πως για την Τανζανία δεν υπάρχει ανανέωση σε κρούσματα από τον περασμένο Μάιο.

Ακόμα και για χώρες με αμφιλεγόμενη πολιτική κατάσταση, γίνεται μια τυπική αναφορά. Στην Τανζανία δεν υπάρχουν θάνατοι από κορωνοϊό, στην αιτία αναφέρεται συνήθως πνευμονία.

Η εντολή του Μαγκουφούλι είναι σαφής και ως προς το εμβόλιο.

Προειδοποίησε τους τοπικούς αξιωματούχους να μην αποκτήσουν εμβόλια λέγοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν τους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, μέσω της υπουργού Υγείας, Ντόροθι Γκουατζίμα, έχει γίνει σαφές πως δεν θα επιτραπεί κανένας εμβολιασμός στη χώρα και γι΄αυτό δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο, ούτε έχει συμμετάσχει η Τανζανία σε κάποια συζήτηση αφρικανικών ενώσεων με τις εταιρείες για χορήγηση.

Μάλιστα, η Γκουατζίμα εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες σε τηλεοπτική μετάδοση και εξήγησε πως κανένα εμβόλιο δεν απομακρύνει τον κορωνοϊό γιατί η Τανζανία είναι covid free.

Μάλιστα έφτιαξε κι ένα smoothie, ρίχνοντας σε ένα μπλέντερ τζίντζερ, λεμόνια και πιπέρι και υποστήριξε πως αυτό προλαμβάνει, ώστε να μην κολλήσει κανείς covid.

Ο Μαγκουφούλι προτρέπει τον κόσμο να ακολουθήσει μεθόδους παραδοσιακής ιατρικής, σύμφωνα με την τανζανιανή κουλτούρα.

 

Πηγή: Τανζανία: Η μοναδική χώρα που χαρακτηρίζει τα εμβόλια επικίνδυνα και τα απορρίπτει