Σύμφωνα με μια μελέτη, 72 εκατομμύρια από τα περίπου 426 εκατομμύρια παιδιά που μεγαλώνουν σε περιοχές συγκρούσεων διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να γίνουν θύματα σεξουαλικής βίας. Ο κίνδυνος που ενέχουν οι ένοπλοι άνδρες ισχύει για κάθε ένα στα έξι παιδιά σε περιοχές συγκρούσεων, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «Save the Children» στην ειδική ψηφιακή έκδοση του Συνεδρίου Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο κίνδυνος έχει αυξηθεί σχεδόν κατά δέκα φορές τα τελευταία 30 χρόνια. Τα παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα στο Ιράκ, την Υεμένη, την Κολομβία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Συρία.

Η ανάλυση ” Όπλο του πολέμου: Σεξουαλική βία κατά των παιδιών σε σύγκρουση ” ασχολείται με τη σεξουαλική βία σε περιοχές συγκρούσεων από το 1990 έως το 2019. Συγκεκριμένα, το 17% των 426 εκατομμυρίων παιδιών σε περιοχές συγκρούσεων παγκοσμίως επηρεάζονται. Το 1990 ο αριθμός των παιδιών σε κίνδυνο ήταν 8,5 εκατομμύρια.

Αλλά και στην Δύση… Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, 43 παιδιά στη Γερμανία πέφτουν καθημερινά θύματα σεξουαλικής βίας. Αύξηση 9% σε ένα μόνο έτος.

Πηγή: ΣΟΚ! 72 εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν κίνδυνο σεξουαλικής βίας!