Αξιοποιώντας πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center), που εδρεύει στον Καναδά, έφτασαν στα ίχνη Ελληνα χρήστη του Διαδικτύου, που κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συνολικά 4 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου χειρίστηκαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αξιοποιώντας στοιχεία που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας

Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και για τη μια υπόθεση εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθως, και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις Διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος διαμονής τους, όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικές έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης usb. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν σε βάρος 4 ατόμων δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, η μία κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: Συνελήφθη για e-διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων – Στο «φως» τέσσερις υποθέσεις μέσα από διεθνή αστυνομική συνεργασία