Στην ιστοσελίδα Numbeo, η Σουηδία κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης πέρυσι. Μόνο στην Ουκρανία κρίνεται ότι η κατάσταση είναι χειρότερη, αλλά να θυμήσουμε πως σε τμήματα της Ουκρανίας έχουν ακόμη…πόλεμο!

Στο Numbeo, τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται στις γνώμες και τις εμπειρίες των χρηστών. Τα δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλο αριθμό εφημερίδων και οργανισμών .

Ο ιστότοπος μετρά μια ποικιλία τομέων, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ασφάλειας. Στα στοιχεία του προηγούμενου έτους, η Σουηδία κατατάσσεται ως η δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη. Η Ελβετία, η Φινλανδία και η Ισλανδία κατατάσσονται ασφαλέστερες, μεταξύ άλλων. Στην πρώτη θέση των λιγότερο ασφαλών χωρών της Ευρώπης βρίσκεται η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο χαμηλής έντασης με τη Ρωσία.

Το 2020, το Κατάρ κατατάχθηκε ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη εγκλήματος Numbeo στα μέσα του έτους που παρακολούθησε 133 χώρες.

Η βάση δεδομένων Numbeo δημοσιεύει ετήσιες εκθέσεις από το 2009, με βάση τα ποσοστά εγκληματικότητας σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ασφαλείς χώρες