Δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων δήλωσε σήμερα Δευτέρα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ραλφ Μπρίνκχάους.

«Η προοπτική του ανοίγματος θα υπάρχει όταν έχουμε σταθερά πολύ, πολύ χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων (…). Και δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σημαντικά πάνω από τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδδομάδα, πόσο μάλλον κοντά στα 35 κρούσματα που προβλέπει ο νόμος περί προστασίας από τις λοιμώξεις τον οποίο ψήφισε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Επομένως, δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες για χαλάρωση των ισχυόντων μέτρων», είπε σήμερα ο Μπρίνκχαους στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδενβούργου rbb.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επικρίθηκε αμέσως για τις δηλώσεις του από το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). «Ο κ. Μπρίνκχάους είχε πει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ότι το (παρατεταμένο) lockdown μας εξαντλεί πάρα πολύ. Τώρα συμμετέχει και ο ίδιος στη συνθηματολογία περί υπομονής. Κάποιος όμως πρέπει επιτέλους να προσφέρει στους ανθρώπους μια προοπτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP για θέματα Υγείας Κριστίνε Άσενμπεργκ-Ντούγκνους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου ήταν 58,9 σε εθνικό επίπεδο. Πριν από τέσσερις εβδομάδες, στις 17 Ιανουαρίου, τα κρούσματα ανέρχονταν στα 136.

Πηγή: Γερμανία: Δεν θα δώσουμε ψεύτικες ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων