Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 13.532 και 311 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα οι μολύνσεις είναι 2.710.819 και 93.356 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών Αρχών της Ιταλίας, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 290.534 διαγνωστικά τεστ, το 4,6% των οποίων προέκυψε θετικό. Στις ΜΕΘ, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σήμερα βρίσκονται 33 λιγότεροι ασθενείς, και 236 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Την Παρασκευή (12/2) τα κρούσματα κορονοϊού ήταν 13.908, με 316 νεκρούς.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα (ο οποίος παρέμεινε και στην νέα κυβέρνηση Ντράγκι) σε μήνυμά του μέσω Facebook, υπογράμμισε: «Η καταπολέμηση της πανδημίας δεν σταματά. Η διάδοση των μεταλλάξεων του κορονοϊού επιβάλλει ύψιστη προσοχή. Για τον λόγο αυτό υπέγραψα μόλις νέα απόφαση η οποία παρατείνει τους περιορισμούς, σε ό,τι αφορά τις εισόδους από την Βραζιλία. Επιτρέπεται η επιστροφή στην Ιταλία μόνον σε όσους διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας, ή σε άλλες, εξαιρετικές περιπτώσεις».

Ο Σπεράντσα, τέλος, πρόσθεσε ότι «η Ιταλία επέβαλε και υποχρεωτικό τεστ, με προληπτική απομόνωση, στους πολίτες που εισέρχονται στην χώρα από την Αυστρία, όπου κυκλοφορεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».

Πηγή: Ιταλία: 13.532 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο