Οι ενέργειες και οι δραστηριότητες που απαιτούν ελευθερία για τον ηγέτη του Κουρδικού λαού, Abdullah Öcalan συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους ξεκίνησαν μια εκστρατεία «Ελευθερία για τον Οcalan» στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην 22η επέτειο της απαγωγής του από την Κένυα και την μεταφορά του στην Τουρκία στις 15 Φεβρουαρίου 1999.

14 συνδικάτα που εκπροσωπούν πάνω από έξι εκατομμύρια εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των Unite the Union, GMB, NEU, USDAW, FBU, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους μαζί με το Βρετανικό Κουρδικό Λαϊκό Συμβούλιο. Διαφημίσεις πλήρους σελίδας που προωθούνται από τα συνδικάτα δημοσιεύονται σε εφημερίδες για να επισημάνουν το αίτημα για ελευθερία του κουρδικού ηγέτη.

Οι συμπρόεδροι του Βρετανικού Κουρδικού Λαϊκού Συμβουλίου Elif Sarıcan και Ercan Akbal δήλωσαν ότι τα συνδικάτα έδωσαν μια διαφήμιση σε όλες τις εφημερίδες που δημοσιεύθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η διαφήμιση που δημοσιεύθηκε από το Daily Mirror, το Brentwood Recorder και το Wood and Wale ζητά τη συμμετοχή στην εκστρατεία «Freedom for Abdullah Οcalan». Η διαφήμιση έχει ήδη εμφανιστεί σε 22 εφημερίδες και θα ακολουθήσουν 66 άλλες εφημερίδες την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Σάλος στην Τουρκία: Μεγάλη διαφημιστική καμπάνια σε βρετανικές εφημερίδες για απελευθέρωση του Οτσαλάν