Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο είχε σήμερα Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα, και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ελληνικές ρίζες του Καρόλου

Ο 72χρονος Κάρολος είναι το πρώτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, ο επίσημος τίτλος του οποίου είναι πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Ο πατέρας του Καρόλου γεννήθηκε το 1921 στην Κέρκυρα, και είναι γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, τέταρτου γιου του Γεωργίου Α’ και αδελφού του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’. Ο Φίλιππος είναι εξάδελφος των μετέπειτα βασιλέων της Ελλάδας Γεωργίου Β’ και Παύλου. Ως εκ τούτου ο γιος του, Κάρολος, είναι δεύτερος εξάδελφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’.

Πηγή: Γιατί ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρίγκιπα Κάρολο;