Ένα υψηλόβαθμο μέλος του πρόσφατου «διερευνητικού» ταξιδιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Γουχάν προκειμένου να αποκαλύψει την προέλευση του COVID-19 έχει αποδεχτεί “ερευνητικές επιχορηγήσεις” από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και διευθύνει μια αμφιλεγόμενη οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που συνεργάζεται με το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, αναφέρει σε απκαλυπτικό του ρεπορτάζ το δίκτυο thenationalpulse.com.

Οι δεσμοί του Peter Daszak με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της ερευνητικής ομάδας του και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» το COVID-19 να προήλθε από ένα εργαστήριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι ισχυρισμοί τους απηχούν την εκδοχή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, και ο ίδιος ο Νταζάκ ζήτησε από τον κόσμο να μην «βασιστεί» στις πληροφορίες των ΗΠΑ γιατί είναι «λάθος σε πολλές πτυχές», αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Τον Απρίλιο του 2020, ο Daszak είπε στην Washington Post ότι δεν είχε «συγκρούσεις συμφερόντων», παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκε με το εργαστήριο Wuhan για σχεδόν 20 χρόνια. Ο Daszak ήταν επικεφαλής του έργου με επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζει την παρακολούθηση της κορονοϊκής νυχτερίδας στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν και… έρευνα για την λειτουργία του κορονοϊού στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν.

Ο Peter Daszak – μέγας επικριτής του Τραμπ και ο οποίος ενίσχυσε τη Χίλαρι Κλίντον 13 φορές το 2016 – υπηρετεί ως πρόεδρος της EcoHealth Alliance, ενός ερευνητικού οργανισμού που έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV) – το ίδιο εργαστήριο που πολλοί θεωρούν ως πηγή του COVID-19.

Το είδος της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα σε συνδυασμό με το WIV προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας για το ρόλο της στην έρευνα που σχετίζεται με το COVID, όπως περιγράφεται σε επιστολή του Αναπληρωτή Διευθυντή Εξωτερικών Ερευνών του ΝΙΗ, Dr. Michael Lauer.

Ο Δρ Lauer ανακοίνωσε την αναστολή των επιχορηγήσεων στην ομάδα.

“Είναι κατανοητό ότι ένας από τους υπο-αποδέκτες των επιχορηγήσεων είναι το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν («WIV»). Κατανοούμε ότι το WIV μελετά την αλληλεπίδραση μεταξύ ιών κορώνας και νυχτερίδων. Η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι ο κορονοϊός που προκαλεί το COVID-19 μεταπήδησε από νυχτερίδες σε ανθρώπους πιθανότατα στο Wuhan όπου ξεκίνησε η πανδημία COVID-19. Υπάρχουν τώρα ισχυρισμοί ότι η τρέχουσα κρίση προκλήθηκε από την απελευθέρωση από το WIV του κορονοϊού που είναι υπεύθυνο για το COVID-19. Δεδομένων αυτών των ανησυχιών, επιδιώκουμε την αναστολή του WIV από τη συμμετοχή σε ομοσπονδιακά προγράμματα” αναφερόταν.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης

Μιλώντας σε μια διάσκεψη που χρηματοδοτήθηκε από το κρατικό σύστημα μέσων μαζικής ενημέρωσης China Global Television Network (CGTN), ο Daszak αποκάλυψε επίσης ότι ήταν αποδέκτης μετρητών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, αποκαλύπτει το thenationalpulse.com.

Αποκάλυψε ότι «εργάζεται στην Κίνα σε συνεργασία με Κινέζους επιστήμονες και την κυβέρνηση της Κίνας για πάνω από 15 χρόνια, υποστηριζόμενος από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ και ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από την Κίνα».

Έχει επίσης εμφανιστεί σε πάνελ σε ένα συνέδριο υπό την αιγίδα του CGTN σε συνεργασία με την Κινεζική Εταιρεία Επιστήμης και Τεχνολογίας Δημοσιογραφίας, θυγατρική της CAST.

Ο ίδιος απέκτησε το διδακτορικό του σε παρασιτικές μολυσματικές ασθένειες από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου , ένα κολέγιο που κατέλαβε την 116η θέση των 130 στη χώρα.

Πηγή: Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ: Μεγαλοστέλεχος του ΠΟΥ έπαιρνε επιχορηγήσεις από την Κίνα