Δυο μέλη συμμορίας Ρομά που σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ρημάξει τις γύρω γειτονιές, αντέδρασαν με έναν απρόβλεπτο τρόπο όταν διαπίστωσαν ότι στην προσπάθεια τους να εισέλθουν σε σπίτι τετραμελούς οικογένειας για να κλέψουν, έγιναν αντιληπτοί από έναν γείτονα τους, ο οποίος άρχιζε να φωνάζει προς το μέρος τους και να τους πετάει αντικείμενα στην προσπάθεια να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το σημείο.

Οι δυο Ρομά αιφνιδιάζονται από την απροσδόκητη αντίδραση κι ενώ αρχικά μπαίνουν στο αυτοκίνητο τους και φεύγουν, έπειτα από είκοσι λεπτά επιστρέφουν πεζοί. Ένας εκ των δυο κρατάει στα χέρια του δυο μεγάλα τούβλα ενώ ακολουθεί ο δεύτερος από κοντινή απόσταση. Ο νεαρός Ρομά προκειμένου να εκδικηθεί τον γείτονα που χάλασε τα σχέδια τους, αρχίζει να εκτοξεύει τα τούβλα στοχεύοντας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Το παρμπρίζ θρυμματίζεται και οι δυο Ρομά τρέπονται σε φυγή.

Το περιστατικό καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του Α.Τ Ζεφυρίου και ο κάτοχος του Ι.Χ κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ευελπιστώντας ότι οι Αρχές κάνοντας χρήση και του βιντεοσκοπημένου υλικού θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Πηγή: Παραδομένοι στις συμμορίες Ρομά οι κάτοικοι στο Ζεφύρι