Στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Αττική τέθηκε σε ολικό lockdown λόγω της αύξησης των νοσηλειών σε συνδιασμό με τη διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόφαση για το σκληρό lockdown στην Αττική, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Αυτό που μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική. Αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα. Προτίμησα να πάρω δραστικά μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτά πιο γρήγορα”, είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους χώρους εργασίας. “Ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα είναι πολύ καλύτερος από άλλες χώρες”.

“Τα επιδημιολογικά δεδομένα επέτρεπαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οπότε δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος το άνοιγμα του”, είπε στη συνέχεια.

Δείτε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού:

 

Πηγή: Μητσοτάκης: “Γιατί αποφασίσαμε σκληρό lockdown στην Αττική”