Η Ομόν, η ειδική ρωσική αστυνομία για τις ταραχές, συνέλαβε ένα άτομο με προβλήματα ακοής στην Αγία Πετρούπολη. Στον κωφάλαλο Yevgeny Agafonov, απαγγέλθηκε κατηγορία και έπειτα επεβλήθη πρόστιμο επειδή “φώναζε συνθήματα μαζί με άλλους στη μέση του δρόμου” , παρά το γεγονός ότι ο Yevgeny μπορούσε να εκφραστεί μόνο μέσω της νοηματικής γλώσσας.

Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό για να εμποδίσουν οποιαδήποτε διαδήλωση στις “δύο πρωτεύουσες”, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Ο Agafonov τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα για εννέα ώρες, εξαιτίας της άρνησης των αστυνομικών να καλέσουν διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας. Ο δικηγόρος Sergej Loktev εξήγησε ότι ο Yevgeny δεν μπορούσε να καταλάβει τα δικαιώματά του λόγω κώφωσης.

Ο δικαστής αποφάσισε να του επιβάλει πρόστιμο περίπου 60 ευρώ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι ηγέτες του κινήματος του Ναβάλνι είχαν αποφασίσει να μην υποκινήσουν τους ανθρώπους να βγουν ξανά στους δρόμους, για να αποφύγουν τις νέες συλλήψεις (που έχουν ήδη φτάσει πάνω από 10.000 τις τελευταίες ημέρες) και την μαζική βία. Όμως, η κατηγορία των συνθημάτων δημοσίως επιβλήθηκε σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι απλά περπατούσαν σε έναν δρόμο.

Σε συνέντευξή του στο currentime.tv, ο οικονομολόγος και κοινωνιολόγος Vladislav Inozemtsev σχολίασε ότι «η τρίτη δεκαετία του Πούτιν θα είναι μια μακρά βασιλεία τρόμου και βίας», κάτι που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Πηγή: Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε κωφάλαλο σε διαδήλωση γιατί “φώναζε” συνθήματα υπέρ του Ναβάλνι