Μετά την κατακραυγή για τις εικόνες που είδαν το φως από την περιοδεία του Πρωθυποουργού στην Ικαρία, φαίνεται πως ξεκαθαρίζεται από την πλευρά της κυβέρνσης πως… μελλόντικά θα υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα.

Απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, αναφορικά με την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες από το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του απροσανατολισμού» σημείωσε ο κ. Ταραντίλης, «τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού[…] το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη εθνικής ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την αναφορά του κ. Τσίπρα για το «γλέντι στην Ικαρία» στο οποίο συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι «στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας».

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων» σημείωσε ο κ. Ταραντίλης.

«Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε “γλέντι στην Ικαρία”, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία αποδέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο και με τη χρήση μάσκας, σημείωσε ο κ. Ταραντίλης, την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στις μελλοντικές περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα για να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εντύπωση.

Πηγή: “Mea culpa” ξανά από την Κυβέρνηση για το απαράδεκτο γλέντι στην Ικαρία