Τα πρώτα αποτελέσματα ενός μητρώου που δημιουργήθηκε σε όλη τη Γερμανία σχετικά με την μάσκα λόγω των μέτρων του κορονοϊού σε παιδιά είναι άκρως ανησυχητικά.

Γίνεται λόγος σχετικά με παράπονα από παιδιά και εφήβους που προκαλούνται από τη χρήση μάσκας.

Στο Πανεπιστήμιο του Witten / Herdecke έχει δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό μητρώο όπου γονείς, γιατροί, παιδαγωγοί και άλλοι μπορούν να εισαγάγουν τις παρατηρήσεις τους.

Στις 20.10.2020, 363 γιατροί κλήθηκαν να κάνουν εγγραφές και να ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για το μητρώο.

Αποτελέσματα: Μέχρι τις 26.10.2020 το μητρώο είχε χρησιμοποιηθεί από 20.353 άτομα. Προς το παρόν αναφέρονται τα αποτελέσματα από τους γονείς, οι οποίοι εισήγαγαν δεδομένα για συνολικά 25.930 παιδιά.

Ο μέσος χρόνος φθοράς της μάσκας ήταν 270 λεπτά την ημέρα. Αναφορές για θέματα που προκλήθηκαν από τη χρήση της μάσκας έγιναν από το 68% των γονέων. Αυτά περιελάμβαναν ευερεθιστότητα (60%), πονοκέφαλο (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), λιγότερη ευτυχία (49%), απροθυμία να πάει στο σχολείο / νηπιαγωγείο (44%), αδιαθεσία (42%) μειωμένη μάθηση ) και υπνηλία ή κόπωση (37%).

Αυτό είναι το πρώτο μητρώο στον κόσμο για την καταγραφή των αποτελεσμάτων της μάσκας στα παιδιά είναι αφιερωμένο σε μια νέα ερευνητική ερώτηση. Η συχνότητα της χρήσης του μητρώου και το φάσμα των συμπτωμάτων που καταγράφονται δείχνουν τη σημασία του θέματος.

Πηγή: Νέα γερμανική έρευνα: Τι προκαλεί η μάσκα στα παιδιά