
Εάν τηρηθούν τα μέτρα, αρκούν, είπε στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος –λοιμωξιολόγος , καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.
«Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, είμαστε στην αρχή του και πρέπει να το μαζέψουμε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όπως το σκληρό λοκντάουν, όμως ο κόσμος έχει κουραστεί. Ψάχνουμε την ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικά αποδεκτό, και το κοινωνικά και οικονομικά αποδεκτό. Εάν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά», είπε ο κ. Γώγος.
«Ο βασικός στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας. Το θέμα δεν είναι το κλείσιμο των μαγαζιών, στο εσωτερικό τους δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα είναι η κινητικότητα γύρω από αυτά, είπε και εξήγησε πως η μη τήρησή των μέτρων πάει τα πάντα πίσω.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο δρόμο των εμβολίων, βρισκόμαστε κοντά σε μια ανοσοποίηση τέτοια που θα διευκολύνει τη χαλάρωση των μέτρων» είπε.