Τo bitcoin «αναρριχήθηκε» προς τα 40.000 δολάρια, σε ένα ράλι που βοήθησε την κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών tokens να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 5,6% σήμερα, πλησιάζοντας ξανά το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου στα 42.000 δολάρια. Η αξία των περισσότερων από 6.000 tokens που παρακολουθεί η CoinGecko έφτασε τα περίπου 1,23 τρισ. δολάρια.

Η άνοδος έρχεται έπειτα από ακόμη μία εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας στα κρυπτονομίσματα στην οποία ξεχώρισαν οι δηλώσεις στήριξης του Έλον Μασκ για το bitcoin αλλά και το ράλι-ρεκόρ του Ether, του δεύτερου μεγαλύτερου token.

Οι εξελίξεις προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις του τρόπου με τον οποίο τα ψηφιακά νομίσματα εισέρχονται στην καθημερινότητα. Διάσημα πρόσωπα που υποστηρίζουν το bitcoin, όπως ο Μασκ, σχολιάζουν πως κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή στην οικονομική κοινότητα. Οι ρυθμιστικές αρχές, στο μεταξύ, εντείνουν τις προειδοποιήσεις για μια μεταβλητότητα που θα μπορούσε να ζημιώσει σημαντικά τους επενδυτές.

Το Bitcoin, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, «σκαρφάλωσε» περίπου 24% αυτήν την εβδομάδα και ενδέχεται να φτάσει στα 50.000 δολάρια, πράγμα που θα σήμαινε αγοραία αξία περίπου 1 τρισ. δολαρίων, δήλωσε ο μάικ Μακγκλόν, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

Εν τω μεταξύ, το οκταπλάσιο ράλι του Ether κατά το παρελθόν έτος αντιμετωπίζει «αναταραχές» από την επικείμενη κυκλοφορία του CME, την επόμενη εβδομάδα, με τα συμβόλαια να ανοίγουν την πόρτα για τους νέους επενδυτές επενδυτές.

Πηγή: Bitcoin: Έδωσε νέο «boost» στην αγορά κρυπτονομισμάτων