Ντουμπάι

Οι λίστες αναμονής για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι τεράστιες, όμως στο Ντουμπάι υπάρχει τρόπος για να τις παρακάμψεις και να το αποκτήσεις το γρηγορότερο δυνατό.

Το τίμημα δεν είναι άλλο από 45.000 ευρώ, με αρκετούς ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιλέγουν την επιστροφή στην κανονικότητα λίγο πιο γρήγορα από τον μέσο πολίτη.

Το πακέτο που προσφέρουν οι εταιρίες για τον εμβολιασμό εκτός από το φάρμακο θα σου παρέχουν απολαυστικές διακοπές τριών εβδομάδων χαλάρωσης σε πεντάστερο παραλιακό ξενοδοχείο, ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη δόση, καθώς υπάρχει κενό 21 ημερών.

Για την ώρα δεν μπορούν όλοι να επιλέξουν αυτές τις υπηρεσίες μια και προνομιακά προσφέρονται από το Βρετανικό ιδιωτικό κλαμπ Knightsbridge Circle .

Πρόκειται για μια λέσχη με έδρα στο Λονδίνο, που λειτουργεί και ως πολυτελές ταξιδιωτικό γραφείο, στην οποία γίνεται κάποιος μέλος κατόπιν πρόσκλησης και συνδρομής 30.000 ευρώ ετησίως.

Ανάμεσα στις μοναδικές, εξατομικευμένες και αποκλειστικά πολυτελείς υπηρεσίες που προφέρει διατίθενται μέσω υψηλού αντιτίμου από ένα μεσημεριανό γεύμα με τον Πάπα μέχρι μια πτήση με ιδιωτικό τζετ προς τις Μπαχάμες εν μέσω πανδημίας. Ήδη 20 μέλη του κλαμπ έχουν εμβολιαστεί στο Ντουμπάι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άλλωστε είναι από τις λίγες χώρες στο πλανήτη όπου τα Anti-Covid εμβόλια μπορούν να αγοραστούν από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Και , επειδή τα Εμιράτα είναι πολύ προχωρημένοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό (το 18% του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων κατοίκων τους είχε ήδη εμβολιαστεί μέχρι μέσα Ιανουαρίου), υπάρχει ευχέρεια διάθεσης δόσεων και σε αλλοδαπούς.

Στην πραγματικότητα, τα εμβολιαστικά πακέτα διακοπών του Knightsbridge Circle πωλούνται μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών με το επιχείρημα ότι ελαφρύνουν το πρόγραμμα του Βρετανικού εμβολιασμού.

Προς το παρόν το Ντουμπάι είναι το μοναδικό μέρος για να εμβολιαστούν ιδιωτικά, αλλά νέες διαθέσιμες χώρες θα ανοίξουν σύντομα.

Για παράδειγμα, όπως ανέφεραν οι Financial Times, η Ινδία αναμένεται να είναι έτοιμη τον Απρίλιο για παρόμοιους εμβολιασμούς σε ιδιωτικές κλινικές με τιμή μόλις 6 ευρώ το φιαλίδιο. Το ταξίδι και η διαμονή εκεί θα έχει φυσικά έξτρα κόστος.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η καθημερινή οικονομική εφημερίδα, αυτή η ιδιωτική «διευκόλυνση» θα χρησιμοποιηθεί από οικογένειες με βαριά πορτοφόλια

και ταξιδιώτες με χρήματα και επαφές που μπορούν να παρακάμψουν τους φτωχούς δικαιούχους επείγουσας ανάγκης ώστε να βρεθούν στην κορυφή των λιστών αναμονής της Ινδίας.

Και, προφανώς, υπογραμμίζει πως αν δεν υπάρξουν δημόσιες απαγορεύσεις και κρατικές κυρώσεις αυτό το εμπόριο του τουριστικού εμβολιασμού θα επεκταθεί επ΄ ωφελεία των απανταχού εύπορων, εντείνοντας τις ανισότητες που δημιουργεί η πανδημία.

Πηγή: Ντουμπάι: «Χρυσά» εμβόλια μόνο για VIP αξίας 45.000 ευρώ – Που τα βρίσκουν;