παραπομπή Τραμπ

Ο  επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δήλωσε πως δεν προτίθεται να  κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει μια συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πίεζαν τον Μακόνελ να συμφωνήσει να συγκαλέσει νωρίτερα το Σώμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Γερουσία έχει ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή μια τυπική συνεδρίαση (pro forma), που συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και στην οποία είναι παρόντες ελάχιστοι γερουσιαστές.

Κατά τον πρώτο γύρο της συζήτησης στην Βουλή των αντιπροσώπων, αρκετοί Ρεπουμπλικανοί πήραν μεν αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και τα επεισόδια του Καπιτωλίου,

ωστόσο οι περισσότεροι τάχθηκαν εναντίον της παραπομπής του, επικαλούμενοι τόσο τον χρόνο που αυτή προτείνεται – μόλις μια εβδομάδα πριν από την λήξη της θητείας του – όσο και την ανάγκη να ανακοπεί ο διχασμός της αμερικανικής κοινωνίας.

Όπως είναι γνωστό, οι Δημοκρατικοί, αφού απέτυχαν να πείσουν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προχωρήσει μία διαδικασία άμεσης «παύσης» του προέδρου οδηγήθηκαν σε μία δεύτερη απόπειρα παραπομπής του,

η οποία προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει ως τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και πρόκειται να ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΗΠΑ: Δεν θα συνεδριάσει η Γερουσία για την παραπομπή Τραμπ