Νεκρός υπάλληλος του Δήμου Τριφυλλίας

Τη ζωή του έχασε ένας δημοτικός υπάλληλος 52 ετών στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας όταν καταπλακώθηκε από απορριμματοφόρο που ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη χθες το μεσημέρι στο χωριό Πρόδρομος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας. Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διερευνώνται.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος και καταγγέλλει ταυτόχρονα, για ακόμη μία φορά, την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές που αντί να λάβουν μέτρα και να προστατεύσουν τις ζωές των εργαζομένων, ολοένα και περισσότερο απαξιώνουν μέσα και προσωπικό με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, όπως αυτή της Καθαριότητας.

Όπως τονίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ τελευταία χρόνια δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πολλοί περισσότεροι αυτοί που τραυματίσθηκαν.

​«Η κυβέρνηση και οι Δήμαρχοι ωστόσο επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία. Δεν νοιάζονται για τα σπίτια που κλείνουν, δεν ακούν τον θρήνο και τον πόνο των παιδιών, γυναικών και γονέων των εργαζομένων που χάνονται.

Κλείνουν τ’ αυτιά στον κώδωνα του κινδύνου που έχει κρούσει εγκαίρως και με ποικίλους τρόπους η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως και στις προτάσεις που κατά καιρούς έχει κάνει προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να γλυτώσουν ανθρώπινες ζωές.

Φαίνεται όμως, πώς για την κυβέρνηση και τους Δημάρχους, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων είναι πάνω απ’ όλα.»

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλά για άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα αμαξοστάσια και μη επαρκή συντήρηση των οχημάτων, η μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) σε πολλούς Δήμους

αλλά και η απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδεύεται από την απαξίωση του προσωπικού, αφού προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων δεν γίνονται και το υπάρχον προσωπικό καταβάλει υπερπροσπάθεια για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Πηγή: Νεκρός υπάλληλος του Δήμου Τριφυλλίας: Καταπλακώθηκε από απορριμματοφόρο