Μείωση ενοικίου

Aπό τη Δευτέρα oι πληρωμές για τον μήνα Νοέμβριο – Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου

Το δρόμο για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων σε μετρητά για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια άνοιξε η υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η πληρωμή του 50% των «χαμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου.

Η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει τις ημέρες αυτές την επεξεργασία των στοιχείων και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει να πληρώνει τους φορολογούμενους που έλαβαν το 60% του ενοικίου για το μήνα Νοέμβριο.

Παράλληλα έχει ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid και για τα κουρεμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα γίνεται σε δύο κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Covid» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την λήξη της παραπάνω προθεσμίας.

Η κατάθεση της αποζημίωσης θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει γνωστοποιηθεί από τους φορολογούμενους στην ΑΑΔΕ.

Πηγή: Μείωση ενοικίου: Πότε πληρώνονται οι ιδιοκτήτες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο