Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα και οι έμποροι ζητούν τουλάχιστον την επιστροφή στο σύστημα click away για να καλύψουν μέρος των απωλειών τους. Όσο για τα ψώνια με ραντεβού, τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων δέκα ημερών, χαρακτηρίζονται κρίσιμα

Σε τρία με τέσσερα δισ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων. Μετά τη «βουτιά» κατά περίπου δυόμιση δισ. στα έσοδα της εορταστικής περιόδου, οι έμποροι δηλώνουν ότι δεν θα αντέξουν για πολύ το άνοιξε- κλείσε.

Αγωνιούν οι έμποροι

Μικρά και μεγαλύτερα καταστήματα, προσπαθούν αυτές τις ημέρες να παραδώσουν στους πελάτες τους, τα προϊόντα που παρήγγειλαν με click away την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ανεπίσημος σχεδιασμός προβλέπει την επαναφορά αυτού του συστήματος τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και στις 18 Ιανουαρίου να εφαρμοστεί το σύστημα click in shop, δηλαδή οι αγορές με ραντεβού εντός των εμπορικών.

Οι έμποροι ζητούν να ανοίξουν με οποιονδήποτε τρόπο το συντομότερο. Σε διαφορετική περίπτωση, τα «λουκέτα» θα είναι πάρα πολλά.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει, πάντως, «ανάσα» στην αγορά, ανακοινώνοντας κι άλλη παράταση για τις επιταγές που λήγουν τον Ιανουάριο.

Πηγή: Ανοίγει το click away την Δευτέρα – Σχέδιο για click in shop στις 18 Ιανουαρίου