Το BBC ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το μεγαλύτερο στην ιστορία του βρετανικού δικτύου εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς η Αγγλία και η Σκωτία εισέρχονται σε νέα καθολικά lockdown και τα περισσότερα παιδιά αναγκάζονται να παραμένουν σπίτι

Την Δευτέρα, η Αγγλία είπε ότι οι περισσότεροι μαθητές θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση και η Σκωτία επέκτεινε διατάξεις που κρατούν τα σχολεία κλειστά για όλα τα παιδιά, εκτός από εκείνα των εργαζομένων σε βασικές υπηρεσίες, καθώς μια μετάλλαξη του κορωνοϊού προκαλεί άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων.

BBC: Προγράμματα για τους μαθητές από την επόμενη εβδομάδα

Από την επόμενη εβδομάδα, το παιδικό κανάλι CBBC του BBC θα προσφέρει ένα τρίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και το BBC Two θα εστιάσει το περιεχόμενό του για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άλλες εκπαιδευτικές εκπομπές και πόροι θα είναι επίσης διαθέσιμες.

Το κλείσιμο των σχολείων προκαλεί ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην κατ’οίκον μάθηση των παιδιών τους, καθώς εργάζονται, αλλά και εξαιτίας του χάσματος στην πρόσβαση σε εργαλεία όπως η διαθεσιμότητα διαδικτύου σε φτωχότερες και πλουσιότερες οικογένειες. «Η εκπαίδευση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι.

«Το BBC δηλώνει ”παρών” για να διαδραματίσει τον ρόλο του και χαίρομαι που καταφέραμε να το φέρουμε τόσο γρήγορα στο κοινό», δήλωσε ο ίδιος.

Οι βρετανικοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων αφαιρούν ανώτατα όρια χρήσης δεδομένων για να βοηθήσουν τα μειονεκτούντα παιδιά στην Αγγλία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο διαδίκτυο μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Πηγή: BBC: Θα προσφέρει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά