Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να έχει “κλειδώσει” τις επιλογές του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πολλές αλλαγές καθώς έχει κριθεί πως το τωρινό κυβερνητικό σχήμα έχει σε γενικές γραμμές ανταποκριθεί επαρκώς στις προκλήσεις που προέκυψαν.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να δώσει περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα στην κυβέρνηση, υπουργοποιώντας βουλευτές και απομακρύνοντας εκείνα τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Τα τελευταία σενάρια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ως αμετακίνητοι εμφανίζονται ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κώστας Καραμανλής. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τον Νότη Μηταράκη και τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετακινούνται ή αποχωρούν; Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ακούγεται πως μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, αλλά πάντως να παραμείνει στην κυβέρνηση, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης πιθανόν να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Βρούτσης ενδέχεται να καταλάβει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, εάν αποχωρήσει. Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Τσιάρα, δεν είναι βέβαιο αν θα παραμείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή θα μετακινηθεί αλλού. Ερωτηματικό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εάν φύγει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενδέχεται να μετακινηθεί εκείνος στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Για τη Λίνα Μενδώνη, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή της στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ο Μάκης Βορίδης ακούγεται πως οδεύει προς παραγωγικό υπουργείο. Κάτι τέτοιο ακούγεται ως σενάριο τα τελευταία 24ωρα και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σε ό,τι αφορά τον Κωστή Χατζηδάκη, εάν δεν μετακινηθεί στο υπουργείο Παιδείας, είναι πολύ πιθανό να “ανταλλάξει” χαρτοφυλάκιο με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τέλος, από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που θα αποτελέσει κύρια δεξαμενή στελεχών για να κάνει επιλογές ο Πρωθυπουργός, ακούγονται έντονα τα ονόματα των Θοδωρή Ρουσόπουλου, Κώστα Κατσαφάδου, Σπήλιου Λιβανού, Χρήστου Ταραντίλη, Άγγελου Συρίγου, Τάσου Χατζηβασιλείου.

Πηγή: Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός: Αύριο το μεσημέρι αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις