Το επιτελικό ναυάγιο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας προκαλεί γκρίνιες και εντείνει τους κραδασμούς στο γαλάζιο στρατόπεδο. Η παραδοχή – άδειασμα του Νίκου Χαρδαλιά προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με την έγκαιρη εισήγηση του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε μούδιασμα στο Μαξίμου. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο κομματικοί παράγοντες θεωρούν αμφίβολο «αν κατάφερε να τον συνετίσει».

Η γραμμή «πέσαμε έξω»

Σ’ αυτό το ζοφερό φόντο, βουλευτές της Ν.Δ. (Κακλαμάνης, Μπακογιάννη, Βαρτζόπουλος). αναγκάζονται να παραδεχτούν, με διάφορες διατυπώσεις, ότι «πέσαμε έξω» στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον  Άδ. Γεωργιάδη. Δυσφορία προκαλούν δε οι βιτριολικές αναρτήσεις του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, που πρόσφατα θεωρούσε «εθνικό σκάνδαλο να έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα από Covid-19 και να συζητάμε ποιος θα πάει στην εκκλησία». Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου, διακινώντας ξανά σενάρια για αξιοποίηση μεγάλου αριθμού βουλευτών στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη δημόσια σιωπή αρκετών γαλάζιων βουλευτών.

Η κόντρα για τις μάσκες – γίγας

Όπως αποκαλύπτει η ΑΥΓΗ κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Τ. Θεοδωρικάκο και στη Ν. Κεραμέως παραμένουν σε πολικές θερμοκρασίες. Η κόντρα ξεκίνησε από την πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών (20 Αυγούστου) να ανακοινώσει ότι έχει προετοιμάσει σχέδιο ώστε «να εφοδιαστούν με μάσκες δωρεάν όλοι οι μαθητές», «αδειάζοντας» την υπουργό, που την ίδια ημέρα θεωρούσε τη μάσκα «προσωπικό εργαλείο». Μερικές ημέρες αργότερα η Ν. Κεραμέως δήλωνε «αναρμόδια» για το φιάσκο με τις μάσκες – αλεξίπτωτα, πετώντας, εκδικητικά, την «καυτή πατάτα» στον Τάκη Θεοδωρικάκο…

Πηγή: Η αποτυχία φέρνει γκρίνια στην Κυβέρνηση, αδειάσματα και εντάσεις στους κύκλους του Μητσοτάκη!