Η δημοφιλής πλατφόρμα Tik Tok μπήκε στο στόχαστρο μίας 12χρονης στην Αγγλία, η οποία θα κινηθεί νομικά κατά του TikTok καθώς υποστηρίζει πως η δημοφιλής πλατφόρμα χρησιμοποιεί δεδομένα παιδιών παράνομα

Σύμφωνα με το BBC η κίνηση υποστηρίζεται από την Anne Longfield, επίτροπο για το Παιδί στην Αγγλία. Ωστόσο η πλατφόρμα αναφέρει πως διαθέτει «ισχυρές πολιτικές» για την προστασία των παιδιών και δεν επιτρέπει σε άτομα κάτω των δεκατριών ετών να ανοίξουν λογαριασμό.

Η Longfield πιστεύει πως η υπόθεση θα οδηγήσει σε περισσότερα προστατευτικά μέτρα για τους κάτω των 16 που χρησιμοποιούν το TikTok στην Αγγλία, ίσως και πέρα από τη χώρα.

Μάλιστα ο δικαστής Mark Warby έκρινε πως το κορίτσι κινδυνεύει με διαδικτυακό εκφοβισμό από άλλα παιδιά και χρήστες του TikTok αν αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Τέλος σε ανακοίνωσή του, το TikTok αναφέρει πως η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες και πως διαθέτει σκληρές πολιτικές, διαδικασίας και τεχνολογία ώστε να προστατεύει όλους τους χρήστες και ιδιαίτερα τους νεότερους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πλατφόρμα έμαθε για την υπόθεση μόλις χθες «και προς το παρόν εξετάζει τις επιπτώσεις της». Σύμφωνα με τους όρους της πλατφόρμας απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 13. Σε όλους τους χρήστες ζητείται η ηλικία τους πριν ανοίξουν λογαριασμό. Οι λογαριασμοί ατόμων που είναι νεότερα από το όριο αυτό διαγράφονται.

Πηγή: TikTok: Μήνυση 12χρονης κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας