πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Β.Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έστειλε το πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα, τονίζοντας πως οι Ρώσοι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. 

Κάτοικοι περιοχών στη Ρωσία, που έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας, έχουν ήδη υποδεχθεί το επόμενο έτος, ενώ στη Μόσχα είναι ακόμη μεσημέρι.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να μην υποχωρήσουμε στη θέα των δυσκολιών, να διατηρήσουμε την ενότητά μας, καθώς είναι η βάση των μελλοντικών, κοινών επιτυχιών μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τα πάντα μαζί, θα επανακτήσουμε και διατηρήσουμε την κανονική ζωή και θα συνεχίσουμε να επιλύουμε τα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Ρωσία την επερχόμενη, τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, με ανανεωμένο σθένος».

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει ακόμη και δεν γιορτάζουν όλοι οι Ρώσοι τις γιορτές με τις οικογένειές τους, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος. «Δεν είμαστε όλοι στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Πολλοί είναι στα νοσοκομεία και είμαι βέβαιος ότι νιώθουν την συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων τους. Εύχομαι, με όλη μου την καρδιά, να ξεπεράσουμε την ασθένεια και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα.
Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε πλήρως αυτή την επιδημία. Η μάχη εναντίον της, δεν σταματά ούτε για ένα λεπτό. Οι γιατροί, νοσηλευτές και τα πληρώματα των ασθενοφόρων συνεχίζουν τη θαρραλέα δουλειά τους. Πολλοί απ΄αυτούς εργάζονται απόψε».

 

Παράλληλα, επαίνεσε τη στάση ευθύνης που έχουν τηρήσει όσοι είναι στην πρώτη γραμμή αλλά και οι στρατιώτες και ειρηνευτικές δυνάμεις.

«Χάρη σε όλους όσοι εργάζονται μέρα και νύχτα, σε όλες τις περιστάσεις, οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να συγκεντρωθούν ήρεμοι σήμερα στα σπίτια με τους αγαπημένους τους.

Με την ελπίδα για το καλύτερο και σχεδιάζοντας το μέλλον, μπορούν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους και να κάνουν μία ευχή» είπε ο Πούτιν και κάλεσε τους πολίτες να ονειρευτούν ημέρες ειρήνης, ευτυχίας και χαράς.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους πολίτες του για την αίσθηση της συντροφικότητας και τούς ευχήθηκε υγεία, αγάπη και επιτυχία.

Πηγή: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Β.Πούτιν: «Θα ξεπεράσουμε τα πάντα μαζί και θα επανακτήσουμε την κανονική ζωή»