Μέχρι την οριστική εκδίκαση των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες Ελλάκτωρ – Roadis και Μυτιληναίος – Vinci «παγώνει» ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και δεν ήταν ομόφωνη.

Τα δύο σχήματα ζητούσαν την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, έχοντας επικαλεστεί τις δυσχέρειες που προκάλεσε η πανδημία. Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στη διαγωνιστική διαδικασία κατά την οποία κατέθεσε προσφορά το σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis.

Πλέον, ωσότου, η κύρια προσφυγή των δύο σχημάτων συζητηθεί από το ΣτΕ, ο διαγωνισμός αναστέλλεται, ενώ η συνέχειά του θα είναι συνάρτηση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και δεν αναμένεται να επηρεάσει την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου έχει διάρκεια 35 ετών, με τον προτιμητέο επενδυτή να αναλαμβάνει την μελέτη, χρηματοδότηση και υλοποίηση των απαιτούμενων έργων στον οδικό άξονα και τις κάθετες αυτού οδούς.

Πηγή: ΣτΕ: Aνέστειλλε τον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό