Το Σωματείο ΑΣΤΕΡΙ (A.S.T.E.R.I.) «Awareness 4 Sports Training, Environment Research & Internet» είναι επίσημος συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «NOVIS» No Violence In Sports για την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα «NOVIS» συμμετέχουν η CGFS, το Ιταλικό Κέντρο Νεανικής Φυσικής Κατάρτισης, 10 Τοπικοί Οργανισμοί, Ομάδες και Σωματεία από 7 διαφορετικά κράτη μέλη της Ε.Ε., Ιταλία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία και Πολωνία.

Στόχος η Εξάλειψη της Βίας από τους Αθλητικούς χώρους και το Σχολικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα και ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποιες αρνητικές καταστάσεις αλλά και να δουν από διαφορετική οπτική γωνία τους καθημερινούς προβληματισμούς των παιδιών και τις αντιδράσεις τους.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μισαλλοδοξία που συνδέεται με αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, η πρόληψη και καταπολέμηση των περιστατικών βίας, ρατσισμού και να προωθήσει την κουλτούρα του υγιούς παιχνιδιού και αθλητισμού, της αμεροληψίας και της ομαδικής εργασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό manual σε όλες τις γλώσσες με πληροφορίες και αρκετές δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν προπονητές και εκπαιδευτικούς καθώς και γονείς να διαχειριστούν θέματα βίας αλλά και να παίξουν μαζί με τα παιδιά.

Με συναντήσεις online συνεχίζεται η εξέλιξη του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο διαδικτυακό τόπο www.novisport.eu  www.asteriorg.eu  ενώ όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν μπορούν να επισκεφτούν το www.novisport.eu/pilot-affiliation

Πληροφορίες και στο Email:asteringo@gmail.com

Πηγή: «NO VIOLENCE IN SPORT»