Ναύπακτος

Περισσότερες από 50 επιφανειακές μικροσεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί σε 24 ώρες στο δυτικό Κορινθιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.

Η συγκεκριμένη δόνηση σημειώθηκε έξω από τη Ναύπακτο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και με εστιακό βάθος στα 12,7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθησαν ασθενέστεροι μετασεισμοί μεγέθους 2,8 έως 3,5 Ρίχτερ, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

nafpaktos1

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά,

«η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ εντάσσεται στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας της περιοχής

ενώ παρόμοιες μικροσεισμικές εξάρσεις και σμηνοσειρές έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Από τις μέχρι τώρα σεισμικές δονήσεις.

Η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ και η περιοχή είναι γνωστή για την υψηλή σεισμική δραστηριότητα και παρακολουθείτε ενόργανα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο».

Πηγή: «Χορεύει» το τελευταίο 24ωρο η Ναύπακτος – Πάνω από 50 δονήσεις – 4,5 Ρίχτερ η ισχυρότερη