Το αδυνάτισμα στο μυαλό όλων έχει συνδεθεί με εξαντλητικές δίαιτες, ζύγισμα φαγητού, μέτρηση θερμίδων, αίσθημα πείνας. Γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές είτε ξεκινάμε μια δίαιτα και την αφήνουμε στη μέση, είτε το αναβάλουμε συνεχώς. Και αν σας λέγαμε πως ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά εύκολα και γρήγορα;

Για ποιους λόγους παίρνουμε βάρος;

Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το άγχος, το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα, οδηγούν σταδιακά σε αύξηση του βάρους.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι η μη ισορροπημένη διατροφή, καθώς τις περισσότερες φορές λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας δεν επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Να σημειώσουμε πως και η κακή ψυχολογία οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητού.

Βελονισμός και αδυνάτισμα

Ο βελονισμός προσεγγίζει το ζήτημα του αδυνατίσματος από πολλές πλευρές:

  • Μειώνει την όρεξη – επιδρά στο κέντρο του κορεσμού και της όρεξης στην περιοχή του υποθαλάμου μειώνοντας τις βουλιμικές κρίσεις και τον χρόνο κορεσμού
  • Διεγείρει τον μεταβολισμό αυξάνοντας τις καύσεις
  • Προσφέρει ψυχική ηρεμία και ισορροπία – αυξάνει την έκκριση ενδορφινών, ουσιών του νευρικού συστήματος με αγχολυτική δράση, οδηγώντας σε ψυχική ηρεμία
  • Συσφίγγει το δέρμα και προκαλεί τοπική λιπόλυση

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και πόση είναι η μέση διάρκεια κάθε συνεδρίας;

Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών θα εξαρτηθεί από σύνολο των κιλών που θέλετε να χάσετε. Ιδανική για έναν ενήλικα είναι η απώλεια 3-4 κιλών μηνιαίως. Κατόπιν συνεννόησης πραγματοποιούνται συνήθως δύο συνεδρίες ανά εβδομάδα. Ενώ η διάρκεια κάθε συνεδρίας κυμαίνεται από 30-40 λεπτά.

Πώς γίνεται η εφαρμογή;

Στην πρώτη συνάντηση με τον ιατρό-βελονιστή λαμβάνεται το πλήρες ιατρικό ιστορικό, συζητούνται οι καθημερινές συνήθειες και ανάλογα καθορίζεται το πρωτόκολλο βελονισμού. Επιλέγονται σημεία στα αυτιά (ωτοβελονισμός) αλλά και στο σώμα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες. Ο ωτοβελονισμός είναι πολύ σημαντικός διότι σύμφωνα με την κινεζική ιατρική στο αυτί υπάρχουν σημεία που αντιπροσωπεύουν το σύστημα των οργάνων του σώματός μας όπως το στομάχι, οι πνεύμονες, ενδοκρινολογικά σημεία κτλ. Στο υπόλοιπο σώμα επιλέγονται περιοχές που διευκολύνουν την ροή της ενέργειας, επιδρούν στο νευρικό σύστημα και συμβάλλουν στην κυκλοφορία του οξυγόνου και του αίματος στο σώμα.

Σε ποιους απευθύνεται ο βελονισμός;

Ο βελονισμός απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και δεν έχει αντενδείξεις εφόσον πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ιατρούς. Να τονίσουμε βέβαια πως πρόκειται για μια αποτελεσματική θεραπεία εφόσον πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.