Πολλα απο τα τρόφιμα που βρίσκονται στην κουζίνας μας έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι και ορισμένα που αντέχουν στον χρόνο πολύ παραπάνω από το συνηθισμένο!
Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που είναι ευαίσθητα κι έχουν ημερομηνία λήξης. Απ την άλλη όμως υπάρχουν και τα τρόφιμα που είναι κάτι σαν… Χαϊλάντερ και διαρκούν πολύ καιρό. Περισσότερο και απ’ ο, τι φαντάζεστε.

Το μέλι
Είναι από τα πιο ανθεκτικά τρόφιμα. Διατηρείται επ’ αόριστον. Το μέλι μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν θα το χαλάσει.

Το ρύζι
Το άσπρο, το άγριο, το γιασεμί και το basmati έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, όταν αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Εξαίρεση αποτελεί το καστανό ρύζι.

Η ζάχαρη
Δεν αλλοιώνεται ποτέ γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτηρίδια μέσα σε αυτή. Το θέμα είναι να μη γίνει σκληρή, γι’ αυτό φυλάξτε τη σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Τα φασόλια
Είτε ξερά, είτε σε κονσέρβα, αντέχουν ακόμη και για χρόνια. Ωστόσο, τα ξερά φασόλια, αν έχει περάσει πολύς καιρός, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα πριν τα μαγειρέψετε.

Το αλάτι
Δεν πρόκειται ποτέ να μολυνθεί με μούχλα και βακτηρίδια. Είναι ο… Χάιλαντερ των τροφίμων, ενώ όχι τυχαία – ειδικά παλαιότερα – αποτελούσε μέσο συντήρησης άλλων τροφών.

Πηγή: Πέντε τρόφιμα που διαρκούν παραπάνω απ’ όσο νομίζετε